CMO SOCIETY

  • MY CART
    No products in cart.
  • CMO SOCIETY
  • CMO FUTURE BUSINESS SYMPOSIUM
  • CMO AWARDS
  • GELECEĞİN LİDERLERİ PROGRAMI
  • ÜYELER
    • Üyeler
    • Üyelik Koşulları
  • İLETİŞİM

Dünyanın yapay zekâ gündemi

Dünyanın yapay zekâ gündemi

by CMO Society / Perşembe, 21 Eylül 2017 / Published in Haberler
Dünyanın yapay zekâ gündemi

Yapay zekâ şu an gelişme aşamasında olsa da birçok ülke bu sahadaki araştırmalarını devam ettiriyor. Bu çalışmalar elbette bir strateji kapsamında yürütülüyor. Kimi ülkeler ödemeler ve drone, kimi ülkeler de robotlar ve üretim gibi konulara yoğunlaşarak yapay zekâya yönelik işlere zaman ve bütçe ayırıyor. Dünyadan seçtiğimiz çeşitli ülkelerin yapay zekâ strateji ve çalışmalarını derledik.

Çin’de robot balık projesi

Çin Sanayi ve Bilişim Bakanı Yardımcısı Liu Lihua, Shenzhen’de düzenlenen CITE2017 Yapay Zekâ Sektörü Gelişimi Forumu’nda yaptığı açıklamada ülkenin yapay zekâ teknolojisinde dünyanın ilerisinde yer aldığını belirtiyor. Liu Lihua’ya göre gelecekte ülke bu alanda son derece değerli fırsatlara sahip olacak. Kısa süre önce ABD’li MIT Technology Review dergisi tarafından yüz tanımayla ödeme ve otomatik pilot gibi 2017 yılında dünya çapında yaşanan 10 büyük teknolojik gelişme yaşandığı açıklandı. Bu teknolojilerin başlıca geliştiricileri arasında IFLYTEK, Alibaba ve Baidu gibi Çinli firmalar yer alıyor. Bunlar, Çin’in  yapay zekâ teknolojisi alanında dünyanın ilerisinde bulunduğunu gösteriyor. Çinli bilim insanları, yapay zekâ alanında önemli projelere imza atıyor. Örneğin, su ve kanalizasyon boruları içindeki çatlak ve tıkanıklıkları bulmak için tasarlanan robot balığı sayabiliriz. Lanzhou Petrokimya Bilimleri Üniversitesi tarafından geliştirilen robot balık, sahip olduğu alıcılar vasıtasıyla borular içinde dolaşabilme yeteneğine sahip. Robot balığın boru sistemleri içinde dışarıdan anlaşılması mümkün olmayan sorunların tespiti başta olmak üzere su kalitesi ölçümü, izleme ve arama gibi görevleri yerine getirmesi bekleniyor. Yapay zekâ donanımı da bulunan robot balık, karmaşık tasarımı ve ileri teknolojisiyle şimdiden birkaç ödül kazanmış durumda. Bilgisayar ya da cep telefonu aracılığıyla uzaktan kumanda edilebilen robot balığın maliyetinin 100 bin Yuan’ın (15 bin dolar) altında olduğu tahmin ediliyor. (Kaynak: Kerem Köfteoğlu – China Today Türkiye Editörü)

İngiltere otonom araç ve drone’lara yoğunlaşacak

İngiliz Bilim ve Teknoloji Kurulu’nun (İBTK) 21 Ekim 2016 tarihinde aralarında Başbakan’ın da bulunduğu bir grup üst düzey devlet yetkilisine yönelik robotik, otomasyon ve yapay zekâ konularını içeren bir mektup gönderdi. Tavsiye niteliğindeki mektup, hükûmete bu konularda yapılması gerekenleri aktarıyor ve bu fırsatlar ile sorunları paylaşıyor. İBTK öncelikle İngiltere’nin belirtilen bu üç alanda halihazırda iyi durumda olduğunu vurguluyor. Ülkenin otonom  araçlar ve drone sahalarında fırsatlara yoğunlaştığını belirten İBTK, fiyatlar düştükçe yeni fırsat ve pazarların da ortaya çıkacağını düşünüyor. Mektupta İngiltere’nin endüstriyel robot üretim ve tasarımı konusunda geride kaldığı da itiraf ediliyor. Öte yandan, mektupta istihdam dikkat çeken bir nokta olarak karşımıza çıkıyor. İBTK robot ve yapay zekâ kullanımı sonucunda ulusal verimliliğin artacağını ifade ediyor.

ABD’de yedi maddelik yapay zekâ stratejik planı

ABD’de yapay zekâ alanında 44’üncü Başkan Barack Obama döneminde yayımlanmış araştırma ve geliştirme stratejik planından söz etmek mümkün. Ulusal Bilim ve Teknoloji Kurulu’nun  Ekim 2016’da kamuoyuyla paylaştığı stratejik planda, yapay zekâdaki bilimsel ve teknolojik ihtiyaçların bir çerçeveye oturtulması hedefleniyor. Planda öncelikle ABD’nin yapay zekâ alanındaki Ar-Ge çalışmalarına 2015 yılında 1,1 milyar dolar tutarında yatırım yaptığı ve yeni teknolojik ve bilimsel  sonuçlar elde edilse de, yeni fırsatlar koordinasyon sağlanması gerektiği bildiriliyor. Çalışmada yapay zekâya ilişkin belirlenen yedi stratejiye de yer veriliyor ve bunlar şöyle sıralanıyor: 1- Yapay zekâya uzun dönemli yatırımlar yapılmalı 2-İnsan-yapay zekâ işbirliği için verimli yöntemler geliştirilmeli 3-Yapay zekânın sosyal, etik ve yasal çıkarımları anlaşılmalı ve buna uygun çözümler bulunmalı 4-Yapay zekâ sistemlerinin güvenliği sağlanmalı 5-Yapay zekâ test ve eğitimleri için paylaşılabilir kamuya açık veri set ve ortamları geliştirilmeli 6-Standart ve kıyaslamalarla yapay zekâ ölçülmeli ve değerlendirilmesi 7-Yapay zekâyla ilgili Ar-Ge ulusal işgücünün ihtiyaçları araştırılmalı.

Fransa yapay zekâ eğitimine güveniyor

Fransa 24 Ocak’ta o dönem Dijital İşlerden Sorumlu Bakan Axelle Lemaire ve Yüksek Öğrenimden Sorumlu Bakan Thierry Mandon tarafından yapay zekâya ilişkin stratejisini açıkladı. (Lemaire, Şubat’ta görevinden ayrıldı) #FranceIA etiketiyle tanıtılan stratejik planda öncelikle ülkenin bu alandaki güçlü yönleri ele alınıyor. Buna göre Fransa’nın yapay zekâda sunduğu iyi bir eğitim ve dünya çapında tanınan araştırmacıları bulunuyor. Ayrıca yapay zekâda dinamik bir start-up ekosisteminden de bahsetmek mümkün. Son olarak ise Dijital Cumhuriyet Yasası paralelinde belirlenmiş dikkat çekici bir mevzuat mevcut. Stratejinin ana önceliği ise Fransız endüstrisinin çok yönlü yapısını desteklemek için ilgili aktörleri tanımlamak ve bir araya getirmek olarak belirlenmiş. Bununla birlikte Ulusal Bilgi Teknolojisi ve Özgürlükler Komisyonu 23 Ocak’ta çalışmalarına başladı ve Fransız yapay zekâ stratejisinin odağında mahremiyete saygı, kişisel verilerin korunması ve şeffaflık gibi noktaların güvence altına alınması gerektiğine hükmetti.

Almanya Endüstri 4.0’ın öncülerinden

Almanya özellikle endüstri 4.0 konusundaki çalışmalarıyla dijital dünyanın gündeminde bulunsa da yapay zekâ alanındaki çalışmalarıyla da dikkat çekiyor. Örneğin, girişim sermayesi verilerini derleyen Asgard VC’ye göre Şubat 2017 itibariyle Avrupa’da şu an 632 yapay zekâ start-up’ı bulunuyor ve bunların 81’i Almanya’da faaliyet gösteriyor. Öte yandan Almanya Yapay Zekâ Araştırma Merkezi (DFKI), 1988’de kuruldu ve Kaiserslautern, Saarbrücken, Bremen’de araştırma tesisleri ve Berlin’de bir proje ofisi mevcut. DFKI, yapay zekâ kullanarak inovatif ticarî yazılım teknolojisi geliştiren Almanya’nın önde gelen araştırma merkezi olarak öne çıkıyor.

DFKI, uygulamaya yönelik temel araştırmalara dayanarak BT alanında ürün fonksiyonları, prototipler ve patentlenebilir çözümler geliştiriyor.  Ar-Ge projeleri, 14 araştırma bölümü ve araştırma grubu, 10 yeterlik merkezi ve beş laboratuvarda yürütülüyor. Finansman, Avrupa Birliği, Federal Eğitim ve Araştırma Bakanlığı (BMBF), Federal Ekonomi ve Enerji Bakanlığı (BMWi), Alman Federal Devletleri ve Alman Araştırma Vakfı (DFG) tarafından karşılanıyor.

Rheinland-Pfalz ve Saarland ve Bremen Eyalet hükümetlerinin yanı sıra, sayısız ünlü Alman ve uluslararası yüksek teknoloji şirketi DFKI denetim kurulunda temsil ediliyor. Kâr amacı gütmeyen bir kamu-özel ortaklığı olan DKFI model olarak, ulusal ve uluslararası düzeyde, üst düzey araştırmaların gerçekleştirilmesinden sorumlu kurum olarak yapılandırıldı. DFKI, Industrie 4.0 araştırmasının ön saflarında yer alıyor. Bununla beraber Smart Factory Living Lab, “RES-COM”, “Smart F-IT” projeleri de DFKI’nin katkı sağladığı projeler. Söz konusu projeler Federal Eğitim ve Araştırma Bakanlığı tarafından finanse ediliyor ve Almanya’yı IoT sahasında öncü ülkelerden biri konumuna taşımayı hedefliyor.

Japonya’da ilkolul ve liselerde bilgisayar programcılığı zorunlu ders olacak

Japonya öncelikle yaşlanan nüfus ve nitelikli iş gücüyle ilgili çalışmalar yapıyor. Bunun için ise genç ve yetenekli insanları özel teşviklerle ülkeye çekmenin yollarını arıyor. Başbakan Shinzo Abe’nin bir açıklamasına göre, Japonya yabancı yetenekli profesyonellere ülkede daimî çalışma izni verilme süresinin kısaltılmasını planlıyor. Normalde bu tür bir izni elde etmek için beş yıl çalışma şartı aranırken, Abe’nin planı bu süreyi üç yıla çekmek. Zira, bu süre İngiltere’de üç yıl olarak belirlenmiş. Japonya’nın hedefi bu şekilde ekonomik kalkınmayı artırmak ve 2020 yılında GSMH’yı 5,5 trilyon dolara taşımak. Japonya’daki diğer bir hedef ise ülkenin mevcut nüfusunu teknoloji eğitimine yönlendirmek ve genç nüfusun niteliğini yükseltmek. Bu amaçla, yapay zekâ ve BT’ye yoğunlaşılması ve bilgisayar programlamayı ilkokul ve lisede zorunlu ders haline getirilmesi planlanıyor. Burada da 2020 hedef olarak belirlenmiş.

Finlandiya’da yapay zekâ için uzun vadeli yaklaşım

Finlandiya Başbakanı Juha Sipilä 9 Şubat’ta yaptığı bir konuşmada, Finlandiya’nın yapay zekâda dünyaya liderlik etmek istediğini söylüyor. Juha Sipilä bu nedenle ortak ulusal bir vizyon için çağrıda bulundu. Sipilä yapay zekânın toplumda etkin şekilde kullanılmasının sadece yeni yeterlilikler gerektirmeyeceğini, bununla birlikte yeni yaklaşımlar, geleceğe yönelik kararlar ile uyarlanabilir iş piyasasın da ortaya çıkacağına dikkat çekiyor. Ekonomik İşler Bakanı Mika Lintilä ise yapay zekâ daha fazla gecikmeden adımların hızla atılması gerektiğini savunuyor. Mika Lintilä’ya göre, bunun hükûmet program veya stratejileriyle ilgisi yok. Bu konunun uzun vadeli ele alınması gerekiyor. Öte yandan, IBM ile Finlandiya İnovasyon Yatırım Ajansı, IBM Watson’ın Fin sağlık sektöründe kullanılması için 14 Eylül 2016’da bir işbirliğine gittiklerini açıkladı. İşbirliğiyle IBM, Finlandiya’da Watson Sağlıkta Mükemmellik Merkezi ve Ulusal Görüntülemede Mükemmellik Merkezi açma kararı aldı. Görüntüleme merkezi ABD dışında ilk kez Finlandiya’da açılırken, bu sayede 150 kişiye de iş imkânı sağlanacak.

Güney Kore’de özel sektörün yapay zekâ yatırımları dikkat çekiyor

Güney Kore’de öncelikle büyük firmaların yapay zekâ yatırımları dikkat çekiyor. Fakat bu yatırımların oyun veya internet portal’ları ile sınırlı olduğu görülüyor. Örneğin, oyun girişimi NC Soft ve internet portal’ı NAVER’in yatırımlarından bahsetmek mümkün. Bununla birlikte Samsung da bu sahada yatırımlarını artırmaya başladı ve yapay zekâ start-up’ı Vicarious’ı satın aldı ve Jibo adındaki robot start-up’ı Jibo’ya yatırım yaptı. Devlet tarafındaki gelişmelere baktığımızdaysa Mart 2016’da o dönemin devlet başkanı olan Geun Hye Park’ın Mavi Saray’da yapay zekâ ve yazılım alanlarında çalışan 20 uzmanı bir araya getirerek düzenlediği bir toplantı dikkat çekiyor. Bu toplantıda alınan karara göre Kore’de yapay zekâ ile bir kontrol kulesi kurulacak ve buna Bilim ve Teknoloji Strateji Kurulu adı verilecek. Bu kuleyle yapay zekâ projeleri teşvik edilecek ve fonlanacak. Ayrıca Bilim, BT ve Gelecek Planlama Bakanlığı çatısı altında Nisan ayında geçici bir yol haritası oluşturuldu ve devlet başkanına rapor vermesi sağlandı. Bununla birlikte 2016-2020 arasında yapay zekâ için 768 milyon euro tutarında yatırıma karar verildi ve bu yatırımların Ar-Ge, işe alım uzmanları ve veri altyapısının iyileştirilmesi gibi noktalara ayrılması benimsendi. Öte yandan Samsung, LG, SK Telecom, NAVER ve Hyundai gibi özel sektör firmalarının da bu sahada 1,9 milyar euroluk yatırım gerçekleştireceği bildirildi.

Hindistan’da yapay zekâ için devlet ve özel sektör işbirliğine vurgu

Hindistan Carnegie Vakfı tarafından Hindistan’ın yapay zekâ ile ilgili karşılaşacağı sorunlar ile önerileri kapsayan bir rapor hazırlandı. Raporda öncelikle yapay zekâya dayalı uygulamaların özel sektöre ait firmalar tarafından yapıldığı ve bunların da ağırlıklı tüketim ürünleri endüstrisine yoğunlaştığı ifade ediliyor. Diğer bir nokta ise ABD, Çin ve Güney Kore’de yapay zekâ yatırımlarının devlet-özel sektör işbirliğiyle yürütüldüğü belirtiliyor ve Hindistan’ın da aynı yöntemi takip etmesi öneriliyor. Eğitim sisteminin günümüz ekonomisinin gereklilikleri uyum sağlamadığı ve iş dünyasının istediği şartlara da uygun olmadığı vurgulanan diğer nokta. Raporda yer verilen öneriler arasında Hindistan’ın yapay zekâdan tam şekilde yararlanması için sadece tüketim ürünleri ve BT ile değil diğer sektörleri de bu işe dâhil etmesi gerektiği vurgulanıyor. Diğer öneriler ise eğitim sisteminin yapay zekâya uygun alternatifler sunması ve devletin yapay zekâ kullanarak vergi kaçaklarını tespit etmesi ile sağlanan sübvansiyonlardaki sahtekârlıkların takibi gibi hususlar yer alıyor.

Kanada’da yapay zekâ 125 milyon dolarlık fon

Kanada’da yapay zekâ ile en yeni gelişme, 30 Mart’ta Başbakan Justin Trudeau’un açıkladığı strateji oldu. Strateji kapsamında Kanada devleti bu yılın bütçesinde 125 milyon dolar tutarında yapay zekâ için fon ayırma kararı alındı. Ayrılan bu fon University of Alberta ile yapay zekâda uzmanlığı olan diğer merkezler arasında paylaştırılacak. University of Alberta’nın sitesinde yer alan açıklamaya göre, üniversite yapay zekâ araştırmalarında dünyada ikinci sırada bulunuyor. Stratejinin diğer parçaları arasında yapay zekâ odaklı start-up’ların sunacağı çözümlerin piyasaya sunulması ve bu çalışmaların daha da ilerletilmesi için endüstriyle işbirliğinin iyileştirilmesi gibi noktalar yer alıyor.

Yazı: H. Kerem Fındık

1
Tagged under: yapay zekâ

What you can read next

CMO Society Kuruldu
Ömer Barbaros Yiş’ten ayrılık kararı
Sosyal medyayı hangi ajans yönetmeli?
Sosyal medyayı hangi ajans yönetmeli?

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Eklenenler

  • Ömer Barbaros Yiş yeni adresini açıkladı

    LC Waikiki’nin e-ticaret operasyonlarına ...
  • Onur Yaprak’ın yeni adresi belli oldu

    Son olarak P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya’d...
  • Hayatı yeni renklerle doldurmak

    CMO Perspektifi’nde bu ayki konuğumuz Adel/Fabe...
  • Bir başarı hikâyesi

    CMO Perspektifi’nde bu ayki konuğumuz Aras Karg...
  • İlham ver, imkân yarat

    CMO Perspektifi’nde bu ayki konuğumuz Nippon Pa...

Kurucu Üyeler

Beyza Kapu
Beyza Kapu
(PPB) Global Head of Digital, L'Oréal France
Bülent Gürcan
Bülent Gürcan
Perakende Grup Başkanı, Odak Group
Burçin Toktamış
Burçin Toktamış
Global Pazarlama Direktörlüğü, Shell & Turcas
Elif Çoban
Elif Çoban
Yönetim Kurulu Üyesi, Şölen
Ercüment Polat
Ercüment Polat
Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı, Aygaz
Erem Demircan
Erem Demircan
Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Grup Başkanı, Digiturk
Ergun Ermutlu
Ergun Ermutlu
CMO, Sütaş
Gamze Çuhadaroğlu
Gamze Çuhadaroğlu
Non Executive Chairwoman of the Board, Koroplast
Gökhan Öğüt
Gökhan Öğüt
CMO Society Üyesi
İhsan Karagöz
İhsan Karagöz
Genel Müdür, Mondelez International Türkiye
Işıl Akdemir Evlioğlu
Işıl Akdemir Evlioğlu
Executive Committee Member - Head of Private Individuals, ING Hollanda
Kamuran Uçar
Kamuran Uçar
CMO Society Üyesi
Kemal Keskin
Kemal Keskin
CMO, Torku
Mehmet Nane
Mehmet Nane
CEO, Pegasus
Mehmet Tüfekçi
Mehmet Tüfekçi
Pazarlama Direktörü, Arçelik
Murat Zengin
Murat Zengin
CMO, Petrol Ofisi
Mustafa Seçkin
Mustafa Seçkin
Türkiye, Orta Asya ve İran Yönetim Kurulu Başkanı, Unilever Türkiye
Oben Akyol
Oben Akyol
Kurucu, Circularmind
Oya Canbaş
Oya Canbaş
Genel Müdür, Zoetis İngiltere
Pınar Öney Bilsel
Pınar Öney Bilsel
Global Digital ve Sosyal Medya Hizmetleri Lideri, Nestlé
Şükrü Dinçer
Şükrü Dinçer
Global Pazarlama Başkan Yardımcısı, Unilever Food Solutions
Tankut Turnaoğlu
Tankut Turnaoğlu
CMO Society Üyesi
Timuçin Güler
Timuçin Güler
Tanıtma Genel Müdürü, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı
Tunç Berkman
Tunç Berkman
Dtag Analytics, Divera AI Happy Education Academy
Yalçın Sezen
Yalçın Sezen
Yönetim Kurulu Başkanı, Pazarama ve Moka Ödeme Sistemleri
  • GET SOCIAL
CMO SOCIETY

© 2024 All rights reserved. | CMO Society bir MediaCat oluşumudur. | Veri Politikası

TOP
Beyza Kapu
(PPB) Global Head of Digital, L'Oréal France

İş hayatına 2003 yılında Colgate Palmolive şirketinde Ürün Müdürlüğü’nde başladı. İki sene boyunca diş macunu pazarına odaklı olarak çalışan Beyza Kapu; Türkiye’de ağız ve diş sağlığını geliştirmek için TDB (Türk Dişhekimleri Birliği) ile ‘Ağız Sağlığı Günleri’; Eğitim Bakanığı ile ‘ Parlak Dişler Parlak Bir Gelecek’ ; Sağlık Bakanlığı ile ‘Bilecik  Ağiz Sağliği Geliştirme Programı’ organize ederek Türkiye’ de binlerce kişinin bu konuda bilinçlenmesine katkıda bulundu. Tüketici alışkanlıklarını gözlemleyerek geliştirdikleri ‘ Colgate Misvak’ lansmanı ile pazarın büyümesi ve Colgate’ in Pazar payı kazanması konusunda da önemli bir rol oynadı. Bu lansman için seçtiği işbirlikçisi Tema ile Türkiye’ nin doğal hayat zenginliğine destek verdi.

 

2005 yılında Türkiye pazarına girmek isteyen Kimberly Clark şirketinin kuruluşunda, Ovisan fabrikasını satın alarak Türkiye’ de başlattığı yatırımlarında, Kotex, Huggies gibi markaların Türkiye’ de lansmanında aktif rol oynadı. Grup Ürün Müdürü ve Medya& Pazar Araştırma Müdürü olarak iki pozisyonu yönettiği bu şirketten 2007 yılında üniversite günlerinden beri hayalindeki firma olan L’Oréal için ayrıldı ve o günden beri bu şirkette pazarlama alanina odaklı olarak çalışmakta. 2007-2010 yıllarını Türkiye’ deki pazarlama operasyonunda geçiren Beyza Kapu, 2010 yılında şirketin Paris’ deki ana merkezinde Orta-Doğu ve Batı Avrupa’ da Saç Ürünleri Kategori’ sinden sorumlu Pazarlama Müdürü rolüne terfi etti. Genç yaşta aldığı bu sorumluluğu, hem kariyer hem kişisel gelişiminin yapı taşlarından biri olarak yorumlayan Beyza Kapu, 2012 yılında Türkiye’ ye Pazarlama Direktörü olarak döndü.

 

L’Oréal Türkiye’nin yerli yüzleri ile ilk reklam filmi çekimleri sayesinde Türkiye’ ye özel iletişim, ürün geliştirme ile ilk defa Türkiye’ ye özel formuller,  yeniden yapılanma ile yeni ve daha profesyonel  bir pazarlama organizasyonu kurulmasını sağlayan Beyza Kapu; hem kozmetik pazarının iki haneli rakamlarla büyümesinde hem de şirketin Pazar büyümesinin x2 katı değerde ilerleyerek, Türkiye’ de 3 numaradan 1 numaralı şirket olmasında aktif rol oynadı.

 

2014 yılında, halen devam ettirmekte olduğu CMO(Chief Marketing Officer) poziyonuna yükselen Beyza Kapu’ nun ajandasında dijital çağda pazarlama yöntemi, şekli, süreci ve organizasyonunun adaptasyonu ve iyileşmesi var. İçerik pazarlama, organik pazarlama, big data, precision media gibi konulara uzun zamandır odaklanan ekibiyle; makyaj.com ve sacsırları.com  gibi iki native site lanse etti. Bu siteler hem Türkiye’ de hem dünyada başarı örneği seçildi.

L’Oréal içinde Rusya, Kanada, Avustralya gibi ülkelerde ve Doğu Avrupa bölgesinde bu sitelerin aynısı Türkiye örnek alınarak uygulandı.

Big Data ( Büyük Veri) ya verdikleri önem ve Google ile yaptıkları işbirliği ile  Programmatik Medya nın yapı taşı olan DoubleClick Sistemi’ nin Türkiye’ deki ilk uygulayıcılarından oldu.

Sosyal medya ve gerçek zamanlı pazarlamada pek çok başarılı projeye imza attı. “Glassroom” projesi ile gerçek zamanlı Pazar dinleme ve etkileşime geçme için sosyal medya yönetimini şirket içine taşıdı. Dijital çağda değişen pazarlamanın ve etkileşimin gücüyle büyülenip, ekibiyle birlikte yeni alanlar ve projeler üreterek büyümek son günlerde en keyif aldığı aktivite haline geldi.

Bülent Gürcan
Perakende Grup Başkanı, Odak Group

Bülent Gürcan, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Profesyonel kariyerine 1992 yılında Sony Gulf’da başladı. 1993-2000 yılları arasında Max Mara Grubu’nda Yönetici Ortak olarak görev aldı. 2000-2002 yılları arasında TopShop, Topman / GiySA‘da Operasyon Müdürü ve 2002-2004 yılları arasında Başer Holding’de Perakende Direktörü olarak çalıştı. 2004-2013 yılları arasında Teknosa bünyesinde Satış Direktörü ve Operasyon Genel Müdür Yardımcısı olarak sorumluluk üstlenen Gürcan, ardından 2 yıl süreyle Media-Saturn Türkiye’de CEO olarak çalıştı.

1 Nisan 2015 itibarıyla, Teknosa CEO’su olarak görev alan Bülent Gürcan, 2021 yılı itibariyle kariyer hayatına Gratis CEO’su olarak devam etmektedir. Gürcan, aynı zamanda dünyanın en büyük elektronik perakende grubu Euronics GEIE’nin Yönetim Kurulu Üyesi’dir.

 

Burçin Toktamış
Global Pazarlama Direktörlüğü, Shell & Turcas

Shell & Turcas bünyesinde 2008 yılından bu yana Madeni Yağlar Genel Müdürü ve Shell & Turcas İcra Kurulu Üyesi olarak görev yapan Burçin Toktamış, Perakende Satışlar Genel Müdür Yardımcısı, Satış ve Operasyon Müdürü olarak görev yapmaktadır.

Yıldız Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olan Toktamış, Marmara Üniversitesi Çağdaş Yönetim Teknikleri ihtisas programını tamamladı. 1993 yılında Shell Ailesi’ne katılan Toktamış, 2000 yılına kadar Madeni Yağlar İkmal Zinciri’nde görev aldı. Madeni Yağlar Satış-Pazarlama departmanında farklı görevler üstlenen Toktamış, 2008 yılında Madeni Yağlar Genel Müdürü ve Shell & Turcas İcra Kurulu üyesi olarak görev yapmıştır. 2013 yılından bu yana Shell & Turcas Perakende Satışlar Genel Müdür Yardımcılığı ile Satış ve Operasyon Müdürlüğü pozisyonunda bulunan Toktamış, aynı zamanda Shell Petrol AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de yürüttü. Toktamış, Shell International Petroleum Company’deki Ticari Filo İş Kolu tüm sektörler ve satış kanallarından sorumlu Global Pazarlama Direktörlüğü görevine Londra’da başladı.

Elif Çoban
Yönetim Kurulu Üyesi, Şölen

 

Yüksek öğrenimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde tamamlayıp  Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde yarı zamanlı asistanlık yaptı. Eş zamanlı olarak ekonomi yüksek lisansını bitirdi.

Kariyerinin başında, farklı şirketlerde çalıştı; ardından dış ticaret alanına odaklanarak, aile üyelerinin kurduğu Şölen’in ihracat bölümündeki potansiyeli  değerlendirme öngörüsüyle Şölen’de ihracat müdürü olarak göreve başladı. Elif Çoban, 2010 yılında gerçekleştirilen yeniden yapılanma ile icra kurulunun başına getirildi. CEO olarak yeni görevine atanan Elif Çoban, beş erkek kardeşin ortak kararıyla bu görevi üstlendi.

2014 yılında Advertising Age ve MediaCat dergilerinin ortaklaşa verdikleri ‘Women To Watch-Fark Yaratan Kadınlar Ödülü’ne layık görüldü. 2016 yılında Antalya İş Kadınları Derneği (ANTİKAD) Elif Çoban’a ‘Yılın Girişimci İş Kadını Ödülü’nü verdi. Birçok üniversite ve konferansta konuşmacı olarak deneyimlerini aktaran Elif Çoban, Fortune Dergisi’nin hazırladığı ‘En Güçlü 50 İş Kadını’ listesinde 28. sırada bulunuyor.

Elif Çoban’ın İcra Kurulu olarak görev yaptığı Şölen; bugün İstanbul ve Gaziantep’teki iki fabrikasında görev yapan yaklaşık 2 bin çalışanıyla 200’ün üzerinde ürün çeşidini 100’ü aşkın ülkeye ihraç ediyor. Biscolata, Ozmo, Luppo, Milango gibi yenilikçi markaların yaratıcısı olan Şölen; çikolata, çikolatalı ürünler, bisküvi, kraker, kek, şeker ve lokum pazarında Türkiye’nin önde gelen firmaları arasında yer alıyor

Ercüment Polat
Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı, Aygaz

İş hayatına 1995 yılında Aygaz’da Satış Mühendisi olarak göreve başlayan Ercüment Polat sırasıyla, Bölge Satış Sorumlusu ve Otogaz ve Dökmegaz Bölge Satış Müdürü olarak çalışmıştır. 2004 yılında Aygaz iştiraki olan Akpa A.Ş.’de Şube Müdürü olarak görev alan Polat, 2008-2010 yılları arasında Genel Müdür görevini üstlenmiştir. Ercüment Polat 2010-2018 yılları arasında Aygaz’da Pazarlama Direktörü olarak görev yapmış, 2018 yılı itibariyle Tüpgaz Satış Direktörlüğü görevini üstlenmiştir.

2021 Şubat ayında Aygaz’ın yurtdışı yatırımı olan Bangladeş’de faaliyet gösteren United Aygaz LPG Ltd’e CEO olarak atanmış olan Ercüment Polat 2024 ylı sonunda Aygaz Türkiye Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı görevine gelmiştir.

Polat, Kara Harp Okulu Makine Mühendisliği mezunu olup, 1999 yılında Marmara Üniversitesi’nde ve 2003 yılında Koç Üniversitesi’nde İşletme Yüksek Lisans programlarını tamamlamıştır.

1968 İstanbul doğumlu, iki çocuk babasıdır.

Yeni yerler keşfetmek, kitap okumak, yürüyüş yapmak, golf oynamak, jazz, klasik, pop müzik dinlemek ve sanat galerileri gezmek, seyahat etmek, tiyatroya gitmek ve bisiklete binmek özel ilgi alanları arasında yer almaktadır.

Erem Demircan
Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Grup Başkanı, Digiturk

Günümüzde küresel telekomünikasyon sektörünün önde gelen yöneticilerinden biri olan Erem Demircan, Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde lisans diplomasını almasını takiben kariyerine 1989 yılında Koç Grubu şirketlerinden Arçelik Motor Sanayi’de Satış Mühendisi olarak başladı. Sırasıyla Interbücke Almanya’da Satış Mühendisi, Türk Elektrik Endüstrisi’nde İhracat Yöneticisi, Arçelik markasından Sorumlu Pazarlama Müdürü, Arçelik Ürün Yönetimi Grup Müdürlüğü ve 2002-2006 yılları arasında Beko Elektronik A.Ş. Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttü.

2006 yılında Türk Telekomünikasyon bünyesine geçiş yaparak Pazarlama ve İletişimden Sorumlu Başkan pozisyonuna atanan Erem Demircan; Türk Telekom’un dönüşüm sürecinde önemli başarılara imza attı. Son olarak, 2012 yılından bu yana Dubai Oger Telekom’da Satış, Pazarlama ve İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan olarak görev yapan Demircan, bu sorumluluğuna ek olarak, Cell C Güney Afrika firmasının Yönetim Kurulu Üyeliği ve Bilgi Teknolojileri Komite Bölüm Başkanlığı görevlerini de üstlendi.

Erem Demircan 2 Şubat 2017 tarihi itibarıyla, Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Grup Başkanı olarak Digiturk’teki görevine başladı.

Ergun Ermutlu
CMO, Sütaş
Gamze Çuhadaroğlu
Non Executive Chairwoman of the Board, Koroplast

Boğaziçi Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun olan Çuhadaroğlu, iş hayatına 1994 yılında başladı ve Pazarlama Direktörlüğü’ne uzanan kariyerine uluslararası şirketlerde devam etti.

2004 yılında Danone Nutricia Anne Bebek Beslenmesi Pazarlama Direktörlüğü görevi ile Danone ailesine katılan Çuhadaroğlu, 2008 yılında Genel Müdür olarak atanmış, bu dönemde, İran, Irak ve Afganistan Bölge Genel Müdürlüğünü de yürütmüştür. 2015 yılında, mevcut görevinin yanı sıra Danone Türkiye Entegrasyonu Genel Müdürlüğüne getirilen Çuhadaroğlu, bu sorumluluğuna devam etmektedir.

Gökhan Öğüt
CMO Society Üyesi

Gökhan Öğüt kariyerine 1995 yılında Amerika’da Procter & Gamble’da başladı. 2001 – 2009 yılları arasında Danone ve Nutricia’da Türkiye ve Fransa’da pazarlama yoneticiliği ve genel müdürlük yaptı. 2009 yılında CMO olarak göreve başladığı Vodafone Türkiye’de 2013 yılında CEO olarak atandı. 2018 yılından beri Kuala Lumpur’da Maxis şirketinde CEO olarak görev yapmaktadır.

 

İhsan Karagöz
Genel Müdür, Mondelez International Türkiye

Marmara Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun olan İhsan Karagöz, yüksek lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İşletme dalında yaptı.

İş hayatına Marsa-Kraft’da başlayan İhsan Karagöz, bu şirkette sırasıyla, Satış, MIS, Lojistik ve Pazarlama yöneticilikleri yaptı. Pazarlamada, Hayat su, Milka, Maxwell House ve Jacobs markalarını yönetti. 1997 yılında Gillette Türkiye’de Permatik Marka Müdürü olarak göreve başladı ve sonrasında Türkiye ve Akdeniz Bölgesi HUB’ından sorumlu Pazarlama Direktörlüğü’ne geldi. İhsan Karagöz 2003-2006 yılları arasında Gillette AMEE (Africa Middle East and Eastern Europe) Merkezi Londra’da, Kişisel Bakım Ürünleri Kategorisi Pazarlama Direktörlüğü yaptı. 2006-2008 Yılları arasında P&G Agız bakım ve Erkek bakım ürünleri kategorilerinden sorumlu Turkey & CCAR Pazarlama Direktörlüğü pozisyonuna geldi ve 2008-2010 yılları arasında Procter and Gamble CEEMEA (Central Eastern Europe, Middle East and Africa) bölgesinden sorumlu Braun Elektrikli ürünler kategorisinin Bölge Pazarlama  Direktörlüğü görevini şirket merkezi Cenevre’de üstlendi. 2011-2015 yılları arasında Kale Grubunda önce Chief Marketing Officer ve sonrasında da Batı Yarımküre Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2015-2016 yılları arasında da Iron Mountain Türkiye Genel Müdürü görevini üstlendi

Mondelez International Türkiye Genel Müdürlüğü görevine 2016 Kasım ayında gelen Ihsan Karagöz, evli ve bir çocuk babasıdır.

Işıl Akdemir Evlioğlu
Executive Committee Member - Head of Private Individuals, ING Hollanda

Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü lisans ve Kellogg School of Management MBA derecesine sahip olan Işıl Akdemir Evlioğlu, iş yaşamına 2003 yılında McKinsey’de danışman olarak başladı ve 2003-2012 yılları arasında en son Yardımcı Ortak pozisyonunda görevini sürdürdü. 2012-2017 yılları arasında Garanti BBVA Ödeme Sistemleri’nde Pazarlama’dan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı görevini yürüten Akdemir Evlioğlu, Ocak 2017-Şubat 2020 tarihleri arasında Garanti BBVA Ödeme Sistemleri Genel Müdürü görevini üstlendi ve Mart 2020 tarihinde Garanti BBVA’ya Müşteri Çözümleri ve Dijital Bankacılık’tan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı. Akdemir Evlioğlu aynı zamanda Garanti BBVA Emeklilik’te Yönetim Kurulu Başkan Vekili; Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) ve SALT’ta Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor.

İşletmecilik ve bankacılık sektörlerinde 17 yıllık iş tecrübesi olan Akdemir Evlioğlu, Dijital Bankacılık, Tüzel Müşteri Çözümleri, Kurumsal Marka Yönetimi ve Pazarlama İletişimi, Müşteri Deneyimi ve Memnuniyeti, Sigorta ve Emeklilik Koordinasyon, Müşteri İletişim Merkezi, Müşteri Analitiği, İnovasyon ve Ürün Geliştirme alanlarının sorumluluğunu üstleniyor. TOBB Kadın Girişimciler Üst Kurulu üyesi olan Işıl Akdemir Evlioğlu, Kadın girişimcilerin desteklenmesi için aktif olarak çalışıyor. Düzenli spor yapmasının yanı sıra hayvan dostu ve doğasever olan Işıl Akdemir Evlioğlu, evli ve 2 çocuk annesidir.

Kamuran Uçar
CMO Society Üyesi

Kamuran Uçar 1974 yılında Diyarbakır’da doğdu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği’nden yüksek lisansla 1996 yılında mezun olan Uçar, Unilever’deki kariyerine 1999 yılında başladı.

2002-2007 yılları arasında OMO Ürün Müdürü görevini üstlendikten sonra, 2007’de Ev Temizlik ve Çamaşır Yumuşatıcısı Kategorilerinde Afrika, Orta Doğu, Türkiye bölgelerinden sorumlu Kategori Direktörü olarak atandı. Bu görevini takiben 2009 yılında Çamaşır Bakım Kuzey Africa, Ortadoğu ve Türkiye Kategori Direktörlüğü görevini üstlendi.

2011’ de Çamaşır Bakımı Kategorisinde Güney Afrika ve NAMET (Kuzey Afrika,Orta Doğu ve Türkiye) bölümlerinden sorumlu Kategori Başkan Yardımcısı olarak atandı ve Güney Afrika ve Türkiye’deki kategori ekiplerine liderlik yaptı. Bu dönem içerisinde aynı zamanda Unilever Global Çamaşır Kategori Yönetim Kurulu ekibinde yer aldı.

Uçar 2016 yılı itibarıyla, Ev Bakım Kategorisi Başkan Yardımcısı Unilever Türkiye, Rusya, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Orta Asya ve Kafkasya, Unilever Türkiye Ev ve Kişisel Bakım Kategorileri Başkan Yardımcısı ve Unilever Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev alan Kamuran Uçar, Mart 2019 itibarıyla Unilever Orta Asya, İran Genel Müdürü ve Unilever Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevini yürütmektedir.

Kamuran Uçar, evli ve 2 çocuk annesidir

Kemal Keskin
CMO, Torku
Mehmet Nane
CEO, Pegasus

Mehmet Nane, Haziran 2013 ile Şubat 2016 arasında Carrefoursa A.Ş. Genel Müdürü ve İcra Kurulu Başkanı olarak görev yaptı. Bu tarihler öncesinde Mehmet Tevfik Nane, Teknosa’nın kurulduğu 2000 yılından 2005 yılına kadar Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı, 2005 ile 2013 yılları arasında ise Genel Müdür ve İcra Kurulu Başkanlığı görevlerini yürüttü. 1997 ile 2005 yılları arasında Sabancı Grubu bünyesinde Planlama, İş Geliştirme Dairesi Başkan Yardımcılığı, Perakendecilik Grubu Direktörlüğü, H.Ö. Sabancı Holding A.Ş. Genel Sekreterliği görevlerinde bulunan Mehmet Tevfik Nane, 1997 yılı öncesinde Türkiye Emlak Bankası, Demirbank ve Demir Yatırım’da çeşitli görevler üstlendi. 1990 yılında Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde lisans eğitimini tamamlayan Mehmet Tevfik Nane, 1993 yılında İskoçya Heriot Watt Üniversitesi Uluslararası Bankacılık ve Finans Bölümü’nde yüksek lisans yaptı ve 2013 yılında Harvard Business School Üst Düzey Yönetici Programı’na (AMP) katıldı.

Mehmet Tüfekçi
Pazarlama Direktörü, Arçelik

Arçelik Pazarlama A.Ş. Türkiye Pazarlama Direktörü olan Mehmet Tüfekci 1976 Antalya doğumludur. İlk, orta ve Lise eğitimini Mersin’de tamamlayıp, Ankara Hacettepe Üniversitesi İktisat bölümü mezunudur. Çukurova Üniversitesinde Pazarlama Yüksek Lisansı, Sabancı Üniversitesinde Turquality MBA programını tamamlamıştır.

Arçelik A.Ş. ‘deki kariyerine 2003 yılında Adana Satış Yöneticiliğinde başlayıp, 2008 yılında İstanbul’da Pazarlama bölümünde İş hayatına devam ederek, farklı dönemlerde Buzdolabı, Klima, Süpürge, Küçük Ev Aletleri, Termosifon-Şofben-Kombi gibi farklı ürün gruplarının sorumluluğunu yürütmüştür.

2010 yılında Türkiye Beyaz Eşya Pazarlama Yöneticisi görevini üstlenmiş, 2015 yılı başından bu yana Türkiye Pazarlama Direktörü görevini sürdürmektedir. Mehmet Tüfekci, aynı zamanda İstanbul Üniversitesinde Öğretim Üyesi olup, bununla birlikte Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu üyesidir.

Murat Zengin
CMO, Petrol Ofisi

1994 yılında Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden mezun oldu. 1996 yılında Bilkent Üniversitesi’nden Kamu Yönetimi ve Politika dalında MSC derecesi aldı. İş hayatına 1998 yılında Evyap’ta Asistan Ürün Müdürü olarak başlayan Zengin, 1998-2004 yılları arasında Ürün Müdürü, Ticari Pazarlama Müdürü ve Pazarlama Müdürü olarak devam etti. 2004-2007 yılları arasında Ülker’de, Yeni İş Geliştirmeden ve Kişisel Bakım Kategorilerinden Sorumlu Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı olarak görev aldı. 2007-2010 yılları arasında ise Ajans Ultra’da Başkan Yardımcılığı yaptı. 2010 yılında Uludağ İçecek bünyesinde Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Murat Zengin, Mart 2019 – 2024 yılları arasında OPET, Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı olarak görev aldı. Zengin, Kasım 2024 itibariyle Petrol Ofisi CMO’su olarak görev almaktadır.

Murat Zengin evli ve bir kedi sahibidir.

Mustafa Seçkin
Türkiye, Orta Asya ve İran Yönetim Kurulu Başkanı, Unilever Türkiye

Mustafa Seçkin 1966 yılında Sivas’ta doğdu. Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’nden 1989 yılında mezun olan Seçkin, Unilever Gıda Pazarlama departmanına girdi. Unilever’in tüm gıda kategorilerinde ve marka gruplarında çalıştı. Polonya’da bulunan Bölgesel İnovasyon Merkezi Direktörlüğü ve Asya, Orta Doğu, Türkiye bölgesinde Knorr Marka Geliştirme Direktörlüğü görevlerini üstlendi.

Mustafa Seçkin, Şubat 2007 itibarıyla Türkiye Gıda Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Türkiye Unilever Yönetim Kurulu üyesi olarak atandı. 2016 itibarıyla Unilever NAMETRUB Bölgesi İçecek ve Dondurma kategorilerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Seçkin, görevine ek olarak sürdürülebilir küresel ekonomi için Türkiye’de ve uluslararası düzeyde özel sektör ve paydaşlarla iş birliği yapan Global Compact’in Türkiye Ulusal Ağı’nın Başkanlığı görevini de sürdürmektedir.

Seçkin Chaine de Rotisseurs, Türk Mutfak Dostları Derneği, Şarap Dostları Derneği ve Galatasaray Spor Kulübü Divanı’nın aktif bir üyesi olup Sürdürülebilir Kalkınma Konseyi yönetim kurulu üyesidir.

Oben Akyol
Kurucu, Circularmind

1966 doğumlu Oben Akyol, İzmir Tevfik Fikret Lisesi’ndeki eğitimini tamamladıktan sonra Ortadoğu Teknik Üniversitesi Ekonomi Bölümünden mezun oldu. Fransada bulunan Akdeniz Agronomi Ensititüsünde (Institut Agronomique Mediteranéen) Gıda Ekonomisi üzerine yüksek lisans yaptı. 1994 yılında aynı Enstitüde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. Akyol, 1996’da Nestlé Türkiye’de Ürün Müdürü olarak çalışmaya başladı ve ilerleyen yıllarda Nestlé Türkiye’de farklı görevler üstlendi. Son olarak Nestlé Türkiye Çikolata Grubu Genel Müdürü olarak çalıştı. Evli ve bir çocuk babası olan Oben Akyol, Fransızca ve İngilizce biliyor.

Oya Canbaş
Genel Müdür, Zoetis İngiltere

    Tarsus Amerikan Koleji ve ardından Boğaziçi Üniversitesi İşletme bölümünden mezun olan Oya Canbaş 1997 yılında Gillette A.S.’de Pazar Araştırma ve Medya Sorumlusu olarak kariyerine başlamıştır. Gillette ve P&G şirketlerinin İstanbul, Londra ve Moskova ofislerinde pazarlama ve satış rollerinde görev aldıktan sonra 2015 yılında Bayer Tüketici Sağlığından sorumlu Genel Müdür olarak atanmıştır. 2017 senesinde esi ve iki çocuğu ile birlikte Londra’ya taşınmış olup halen Bayer’in İngiltere ve İrlanda Bölgesinden sorumlu Genel Mudur görevini yürütmektedir.

     

     

     

    Pınar Öney Bilsel
    Global Digital ve Sosyal Medya Hizmetleri Lideri, Nestlé

    Pınar Öney Bilsel, Boğaziçi Üniversitesi işletme bölümünden 1996 yılında mezun oldu ve Sabancı Üniversitesi’nde yönetim alanında MBA yaptı. Uluslararası gıda firmalarında pazarlama alanında yöneticilik pozisyonlarında görev yapan Öney, Nestlé ailesine Temmuz 2007’de Mövenpick Dondurmaları İş Geliştirme Müdürü olarak katıldı.

    2008 yılında Mövenpick Dondurmaları Ülke Müdürü görevine atandı ve 2009 yılında Nestlé’nin Pazarlama Hizmetleri ve İletişimi Direktörü oldu. 5 yıldır Nestlé Çocuk İçecekleri Genel Müdürlüğü görevini başarıyla yürüten Pınar Öney Bilsel, Ocak 2016’dan itibaren Nestlé Türkiye İçecekler İş Birimi Genel Müdürü olarak görev yapıyor.

    Şükrü Dinçer
    Global Pazarlama Başkan Yardımcısı, Unilever Food Solutions

    Calisma hayatina 1998 de Unilever’de Algida Planlama Müdürü olarak baslayan Şükrü Dinçer, 2001-2003 yillarinda Max, Cornetto ve Magnum markalarinda Marka Müdürü olarak calistiktan sonra 2003-2006 arasinda Hollanda’da Unilever Genel Merkezde bölgesel rollerde bulundu. 2006’da Turkiye’ye dondu ve 2006-2010 doneminde Algida Pazarlama Direktörü olarak gorev yapti. Ayni donemde 2009-2010 Turkiye Mobil Pazarlama Dernegi’nin Esbaskanligini yuruttu. 2010-2012 yıllarında Unilever Global COO Harish Manwani ile birlikte Singapur’da Unilever Global Market Executive Board’unda calisan Şükrü Dinçer, 2012 yılında Unilever Turkiye’ye Ev ve Kisisel Bakim Kategorilerinden sorumlu Baskan Yardimcisi olarak atandı. 2012-2015 döneminde yürüttüğü bu görevi takiben 2016 yılı başında Unilever Türkiye Dondurma ve Gıda Başkan Yardımcılığı görevini devralan Şükrü Dinçer bu günlerde Unilever Gıda grubunun Kuzey Afrika Orta Doğu Türkiye ve Rusya Bölge Başkanlığını üstleniyor. Alman Lisesi’nin ardindan lisansını Boğaziçi Üniversitesi Makine Muhendisligi ve İşletme yüksek lisansını Koç Üniversitesi’nde yapmış olan Şükrü Dinçer, evli ve bir çocuk babası.

    Tankut Turnaoğlu
    CMO Society Üyesi

    Mart 2013’ten bu yana Procter & Gamble T / CAU SMO Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdürü olan Tankut Turnaoğlu, 1991’de Eczacıbaşı – Procter & Gamble ortaklığında Marka Müdür Yardımcısı olarak işe başladı. 1995-1998 yılları arasında P&G Türkiye’de Marka Müdürlüğü görevini yürüttü. 1998’de Özbekistan’a Orta Asya Kategori Müdürü olarak atandı. 2000 yılında Kazakistan’da Orta Asya ve Kafkasya bölgelerinden sorumlu Ülke Müdürü olarak göreve başladı. 2002’de Türkiye’ye atanıp Güzellik ve Kişisel Bakım Kategorisi Pazarlama Direktörlüğü görevini üstlendi. 2006 yılında Orta ve Doğu Avrupa bölgesinden sorumlu Kumaş Bakım Kategorisi Pazarlama Direktörü olarak Brüksel’e atandı. Turnaoğlu 2010’dan bu yana Singapur’da Kumaş Bakım Kategorisi Asya ve Avustralya Bölgesi Genel Müdürlüğü görevini yürüttü.

    Mart 2013’ten bu yana Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Turnaoğlu P&G Türkiye’deki kariyeri boyunca pek çok ülke ve pozisyonda görev aldı.

    Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olan Turnaoğlu’nun, Massachusetts Üniversitesi Uluslararası Pazarlama bölümünden de yüksek lisans derecesi bulunmakta. Tankut Turnaoğlu evli ve üç çocuk sahibidir.

    Timuçin Güler
    Tanıtma Genel Müdürü, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı

    CMO Society üyeleri arasında da yer alan Timuçin Güler, kariyerine 1999 yılında Turkcell bünyesinde ürün geliştirme uzmanı olarak adım atmıştı. Turkcell’de geçirdiği dört yıl boyunca çeşitli sorumluluklar üstlenen Güler, OPET bünyesine 2003 yılında katılmıştı. 2018 yılına kadar OPET’te görev alan Güler, 2018 yılında İrfan Önal’ın görevden alınmasının ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü olarak atandı.

    Tunç Berkman
    Dtag Analytics, Divera AI Happy Education Academy

    Sn. Berkman, Syracruse University mezunu olup (1995), F.W. Olin Graduate School Of Business At Babson College’da MBA (1998) yapmıştır. Kendileri sırasıyla; Deloitte, Koç Holding, Tanı Marketing, Arçelik, Avea, People Communication ve Veritas Medya gibi önemli firmalarda yurt içi ve yurt dışı görevlerde bulunmuştur. Pazarlama, Pazarlama İletişimi, Stratejik Planlama, Medya ve İş Geliştirme alanlarında Direktör ve Genel Müdürlük pozisyonlarında çalışmıştır. 2013 Aralık’tan Kasım 2019’a kadar Vestel Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı olarak görev almıştır.

    Kendileri evli ve 1 kız çocuğu vardır.

    Yalçın Sezen
    Yönetim Kurulu Başkanı, Pazarama ve Moka Ödeme Sistemleri

    1965 İzmir doğumlu olan Yalçın Sezen Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunudur.

     

    1987 yılında Türkiye İş Bankası A.Ş. Teftiş Kurulunda iş hayatına başlamış, 1998 yılından itibaren İş Bankası’nın Mevduat ve Bankacılık Hizmetleri, Bireysel Bankacılık Pazarlama ve Mevduat, Kurumsal Pazarlama ve Bireysel Bankacılık Pazarlama gibi muhtelif bölümlerinde yöneticilik yapmıştır.

     

    13.04.2011 tarihinde Genel Müdür Yardımcılığına yükselen Sezen, İş Bankası’nın Bireysel ve Özel Bankacılık İş Birimlerinden sorumludur.

    2012- 2016 yılları arasında Bankalararası Kart Merkezi’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yapmış olan Sezen bugün halen Yönetim Kurulu üyesi olarak görevini devam ettirmektedir.  Yalçın Sezen, bankanın pek çok iştirakinde yönetim kurulu üyeliği ve denetçilik görevlerinde de bulunmuş, bugün İş Bankası’nın Avrupa örgütü İşbank AG ile Rusya’daki iştiraki JSC İşbank’in yönetim kurulu üyeliğini, Nemtaş Nemrut Liman İşletmeleri’nin ise Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yerine getirmektedir.

     

    Yalçın Sezen evli ve iki çocuk babasıdır.

     

     

     

    .