CMO SOCIETY

  • MY CART
    No products in cart.
  • CMO SOCIETY
  • CMO FUTURE BUSINESS SYMPOSIUM
  • CMO AWARDS
  • GELECEĞİN LİDERLERİ PROGRAMI
  • ÜYELER
    • Üyeler
    • Üyelik Koşulları
  • İLETİŞİM

Daha aktivist, daha tercih edilir

Daha aktivist, daha tercih edilir

by CMO Perspektifi / Salı, 04 Aralık 2018 / Published in CMO Perspektifi
Daha aktivist, daha tercih edilir

Endüstrinin sıcak gündem maddelerinden birini de toplumsal cinsiyet eşitsizliği oluştururken Unilever, “unstereotype” yaklaşımı ve öncüsü olduğu platform Unstereotype Alliance ile bu konuda örnek bir tutum sergiliyor.

Cinsiyet eşitliği sağlamada reklamların gücünü ve onun da ötesinde iş dünyasına hatta toplumun her kesimine düşen görevleri Unilever Türkiye Dondurma, İçecek ve Gıda Kategorilerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı, Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Seçkin ile Unilever Türkiye Ev ve Kişisel Bakım Kategorileri Başkan Yardımcısı, Yönetim Kurulu Üyesi Kamuran Uçar’dan dinledik.

Unstereotype Alliance, toplumsal cinsiyet eşitliği sağlamada reklamları önemli bir güç olarak görüyor. Araştırmalar ise Türkiye’de reklamın cinsiyetinin erkek olduğunu söylüyor. Sizce Türkiye’de reklamlar aracılığıyla toplumsal cinsiyet eşitliği sağlamanın zorluk seviyesi nedir?

Mustafa Seçkin: Aslında bu konunun her tarafı çok zor ama bir yerden başlanması gerekiyordu. Reklamların sosyal normları oluşturmada çok ciddi bir etkisi var ama bu normların kemikleşmesi uzun zaman alıyor ve bu kemikleşmiş normların yıkılması çok kolay değil, bir süreç meselesi.

Burada önemli olan bunun farkında olmak ve çözüm için adım atmak. Bu adım da sizin de bahsettiğiniz gibi bir işbirliği ortaklığı oldu. 2017’de Unilever ve Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’nin (UN Women) girişimiyle birlikte 33 firmanın ortak bir bildiriye imza attığını biliyoruz. Konu, reklamları cinsiyet ayrımcılığına sebep olabilecek kalıplardan arındırmak. Bu global bir anlaşmaydı ama Türkiye’de de bunun çok güzel yansımaları oluyor.

Şu aşamada somut örnekler görebiliyor muyuz?

MS: Bir kere toplumsal problemler söz konusu olduğunda, reklamverenlerin aynı çizgiye yaklaşması ve aynı yerde olması gerekiyor. Bu problemlerin çözümü sadece birkaç kurumun çabasıyla olmayacak, toplumun her kesimine ve iş dünyasına büyük bir görev düşüyor. Tüketiciler de aslında bunu bekliyorlar.

Günümüzde aktivist şirketler var ve markalar ne kadar çok sosyal mesaj veren bir şirket olursa tüketicilerin de tercihlerinin o kadar çok bu markalara doğru kaydığını biliyoruz. Biz de kendi işimize baktığımızda büyümemizin yüzde 70’inin, sosyal konularda çözümün bir parçası veya bu konuda ciddi misyon sahibi olan markalardan geldiğini görüyoruz. Ayrıca yaptığımız bir araştırmaya göre, toplumsal cinsiyet eşitliğini dikkate alan kampanyalar/markalar yüzde 25 daha etkin ve tüketicilerle daha kuvvetli bağlara sahip. Bu tür reklamlar satın alma niyetini yüzde 18 artırıyor; ikna ediciliği ise yüzde 21 daha fazla.

Eşitsizlik denildiğinde oklar daima cinsiyete işaret etti ama aslında pek çok faktör var eşitsizliği yaratan; ırk, yaş, dil, eğitim vs. Sizin tüm bunlar bir planlamanız var mı?

MS: 2015 yılında Paris’te bir dizi ülke, 17 ana hedeften oluşan “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri”ni kabul etti. Beşincisi toplumsal cinsiyet eşitliği konusu ve bu konu sadece reklamla ya da “unstereotype” yaklaşımıyla ilgili değil. Bizler, kadının iş dünyasında güçlendirilmesi konusuna etraflıca bakmamız gerektiğini düşünüyoruz. Üst yönetimde kadın yönetici oranının artırılması ve eşit şartlarda eşit maaşlar almalarının sağlanması…

Biz, her sene saydam bir şekilde bunun raporlamasını yapıyoruz. Bugün dünyadaki şirketlerin daha yüzde 20’si burada, yüzde 80’i henüz yok. Bunun süratle değişeceğini düşünüyorum. Büyük problemlerin, bir taşla iki kuş vurma mantığıyla çözülmesi mümkün değil. Cinsiyet eşitliği ne bir şirketin ne de bir devletin tek başına altından kalkabileceği bir konu. Toplumun her kesimi kendi rolünü, oyunun bir parçası gibi oynarsa bunun düzeltilebileceğini düşünüyoruz.

Mültecilerin Türkiye yolculuğundan da söz edecek olursak Unilever Türkiye olarak siz nasıl bir sorumluluk üstleniyorsunuz?

MS: Bu konuyu sorduğunuza hakikaten çok sevindim. Bir gerçek var, kimse istemezdi. Gideni üzen gelinen taraf için de kısa vadede birtakım sorunlar getiren bir konu ama olduğu zaman da bunun dönüşü hemen hemen yok. Belki de çok uzun yıllar alacak. Bu gerçeği, Türkiye’de herkesin -ama bugün iş dünyasını temsil ettiğim için öncellikle iş dünyasının- içselleştirmesi lazım. Bunu içselleştirdiğimizde şu gerçekle karşılaşıyoruz.

Bugün Türkiye’nin yüzde 4’ü Suriyeli mültecilerden oluşuyor ve Türkiye şu anda, dünya çapında son yıllarda karşılaştığımız en yüksek nüfusa tekabül eden göçü hazmetmeye çalışıyor. Biz iş dünyası olarak bu problemi görmezden gelirsek, önümüzdeki yıllarda bize çok daha pahalıya mal olacak problemleri konuşacağız.

İki sene önce Unilever’de finans departmanında ilk Suriyeli mültecimizi işe başlattık. İkincisi de Çorlu’da elektrik mühendisi olarak çalışıyor. Bu sayı artacak.

Unilever olarak kapsayıcılığa çok inanıyoruz. Bugün şirketler gerçekten kapsayıcılığı konuşuyorsa bu konuyu nasıl dışarda bırakabiliriz? İş dünyasının yüzde 4’ünün Suriyeli yöneticiler ve çalışanlardan oluştuğunu hayal etmeliyiz ve bunun ilk adımlarını atmalıyız. Biz iki sene önce Unilever’de finans departmanında ilk Suriyeli mültecimizi işe başlattık. İkincisi de Çorlu’da elektrik mühendisi olarak çalışıyor. Bu sayı artacak. Unilever bunu kendi içinde yaparsa ne olur? Hiçbir şey olmaz ama Unilever bu konuda ilham verebilir ve model yaratabilirse, bu rakam 500’e, 5 bine hatta 5 milyona yükselirse, iki toplum arasında köprüler kurulur.

Tektipleşmeden bahsederken daima kadını konuştuk ama gördük ki erkekler de bu kalıp yargılardan bunalmış. Araştırmalarınız bu konuda ne söylüyor?

Kamuran Uçar: Bence değişimin ne kadar acil olduğunu söyleyen bir rakam var önümüzde. 35 yaşı sınır belirledik. 35 yaş altı kesime baktığımızda onlar aslında daha fazla eşitlik, çeşitlilik görmek istiyor reklam ve iletişim dilinde. 35 yaş üzerine baktığınız zaman ise durum biraz daha farklı. Kalıpların içinde olması onları rahatsız etmiyor. Araştırmanın en başta bize gösterdiği şu; gelecek nesiller için bir şey ifade edebilen kampanyalar yapamaz ve onların istediği dilden konuşamazsanız, zaten var olamayacaksınız.

Mesela kadınların yüzde 79’u çalışmak istediğini söylerken, erkekler kadınların çalışmasını o kadar da istemiyor. Oysa kadınlarda “çalışan kadın olma” isteği çok yüksek ve bir rol model arayışı içerisindeler. Biz kampanyalarımıza bunları yansıtıyoruz. Kadınların yüzde 88’i, erkeklerin yüzde 86’sı reklamlarda daha gerçekçi karakterler görmek istiyorlar. Yani bizim o şablonların içerisine koyduğumuz stereotipi beğenmiyorlar. Bunlar tam tersi bir mutsuzluk kaynağı olmaya başlıyor. Kişi, ulaşmak istemediği ama rol model gibi bastırılan stereotipleri kabul etmiyor, dolayısıyla orada bir direnç oluşmaya başlıyor.

Bu bize aslında umut veriyor, toplum da umutlu bu arada. Yine araştırma bize gösteriyor ki toplumun yüzde 50’si bu eşitliğin bir noktada oluşacağına inanıyor ve önümüzde beş yıl içinde olumlu adımlar atılacağını düşünüyor.

Bu yaklaşımın marka sadakatine etkisi nasıl olacak?

KU: Markalarımızla bu çalışmaları yaptığımızdan beri aslında ciddi anlamda değişimi görmeye başladık. Örneğin, Dove ile yaptığımız kampanyayla beraber çok farklı yaş gruplarındaki kadınların markaya ilgi göstermeye başladığını gördük. Öncesinde belli bir yaşın üzerindeki kadınlarla konuşurken, şu anda yaş skalamız arttı ve marka farklı bir boyuta doğru yol aldı.

Çok enteresandır AXE’ta erkekler için yaptığımız Erkekler Ağlamaz kampanyasıyla kadınlardan müthiş geribildirimler aldık. Örneğin, anneler erkek çocuklarına AXE almaya başladılar. Gösterdiğimiz çabanın bir karşılığıydı bu. Cif’te son olarak Hepimizin Elinde kampanyasını yaptık -ki o gerçek bir televizyon kampanyası da değildi, sadece dijital platformda yaptığımız konunun konuşulmasını amaçladığımız bir kampanyaydı. Kadınlar kadar erkekler de konuştu. Bu, değişimin bir göstergesi. Kısacası işin sinyallerini görüyoruz.

İlişkiler konusunda benim alametifarikam da şu: Sağlıklı bir ilişki insana katkı sağlamalı ve bunu yaparken kişinin üzerinde bir baskı oluşturmalı, diğer taraftansa birazcık özgür bırakmalı. Bence markalar da bu gerçekçi konuşmalarla birlikte bu yola girmeye başladı. Konuştuğu kitleyi yüceltiyor çünkü onun, sorunları konusunda ihtiyacı olanı konuşmaya başlıyor ama aynı zamanda da eğer sen buna inanıyorsan gel benimle beraber yürü diyor. Ben bunun marka ve tüketici ilişkisinde sağlıklı olan olduğunu düşünüyorum. Bu felsefeyi de pazarlama işlerimize mümkün olduğunca yansıtmaya çalışıyoruz.

1
Tagged under: Kamuran Uçar, Mustafa Seçkin, Unilever Türkiye, Unstereotype Alliance

What you can read next

Bir başarı hikâyesi
Küçük bir Türkiye modeli
Alışveriş merkezi nasıl konumlandırılır?
Alışveriş merkezi nasıl konumlandırılır?

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Eklenenler

  • Ömer Barbaros Yiş yeni adresini açıkladı

    LC Waikiki’nin e-ticaret operasyonlarına ...
  • Onur Yaprak’ın yeni adresi belli oldu

    Son olarak P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya’d...
  • Hayatı yeni renklerle doldurmak

    CMO Perspektifi’nde bu ayki konuğumuz Adel/Fabe...
  • Bir başarı hikâyesi

    CMO Perspektifi’nde bu ayki konuğumuz Aras Karg...
  • İlham ver, imkân yarat

    CMO Perspektifi’nde bu ayki konuğumuz Nippon Pa...

Kurucu Üyeler

Beyza Kapu
Beyza Kapu
(PPB) Global Head of Digital, L'Oréal France
Bülent Gürcan
Bülent Gürcan
Perakende Grup Başkanı, Odak Group
Burçin Toktamış
Burçin Toktamış
Global Pazarlama Direktörlüğü, Shell & Turcas
Elif Çoban
Elif Çoban
Yönetim Kurulu Üyesi, Şölen
Ercüment Polat
Ercüment Polat
Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı, Aygaz
Erem Demircan
Erem Demircan
Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Grup Başkanı, Digiturk
Ergun Ermutlu
Ergun Ermutlu
CMO, Sütaş
Gamze Çuhadaroğlu
Gamze Çuhadaroğlu
Non Executive Chairwoman of the Board, Koroplast
Gökhan Öğüt
Gökhan Öğüt
CMO Society Üyesi
İhsan Karagöz
İhsan Karagöz
Genel Müdür, Mondelez International Türkiye
Işıl Akdemir Evlioğlu
Işıl Akdemir Evlioğlu
Executive Committee Member - Head of Private Individuals, ING Hollanda
Kamuran Uçar
Kamuran Uçar
CMO Society Üyesi
Kemal Keskin
Kemal Keskin
CMO, Torku
Mehmet Nane
Mehmet Nane
CEO, Pegasus
Mehmet Tüfekçi
Mehmet Tüfekçi
Pazarlama Direktörü, Arçelik
Murat Zengin
Murat Zengin
CMO, Petrol Ofisi
Mustafa Seçkin
Mustafa Seçkin
Türkiye, Orta Asya ve İran Yönetim Kurulu Başkanı, Unilever Türkiye
Oben Akyol
Oben Akyol
Kurucu, Circularmind
Oya Canbaş
Oya Canbaş
Genel Müdür, Zoetis İngiltere
Pınar Öney Bilsel
Pınar Öney Bilsel
Global Digital ve Sosyal Medya Hizmetleri Lideri, Nestlé
Şükrü Dinçer
Şükrü Dinçer
Global Pazarlama Başkan Yardımcısı, Unilever Food Solutions
Tankut Turnaoğlu
Tankut Turnaoğlu
CMO Society Üyesi
Timuçin Güler
Timuçin Güler
Tanıtma Genel Müdürü, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı
Tunç Berkman
Tunç Berkman
Dtag Analytics, Divera AI Happy Education Academy
Yalçın Sezen
Yalçın Sezen
Yönetim Kurulu Başkanı, Pazarama ve Moka Ödeme Sistemleri
  • GET SOCIAL
CMO SOCIETY

© 2024 All rights reserved. | CMO Society bir MediaCat oluşumudur. | Veri Politikası

TOP
Beyza Kapu
(PPB) Global Head of Digital, L'Oréal France

İş hayatına 2003 yılında Colgate Palmolive şirketinde Ürün Müdürlüğü’nde başladı. İki sene boyunca diş macunu pazarına odaklı olarak çalışan Beyza Kapu; Türkiye’de ağız ve diş sağlığını geliştirmek için TDB (Türk Dişhekimleri Birliği) ile ‘Ağız Sağlığı Günleri’; Eğitim Bakanığı ile ‘ Parlak Dişler Parlak Bir Gelecek’ ; Sağlık Bakanlığı ile ‘Bilecik  Ağiz Sağliği Geliştirme Programı’ organize ederek Türkiye’ de binlerce kişinin bu konuda bilinçlenmesine katkıda bulundu. Tüketici alışkanlıklarını gözlemleyerek geliştirdikleri ‘ Colgate Misvak’ lansmanı ile pazarın büyümesi ve Colgate’ in Pazar payı kazanması konusunda da önemli bir rol oynadı. Bu lansman için seçtiği işbirlikçisi Tema ile Türkiye’ nin doğal hayat zenginliğine destek verdi.

 

2005 yılında Türkiye pazarına girmek isteyen Kimberly Clark şirketinin kuruluşunda, Ovisan fabrikasını satın alarak Türkiye’ de başlattığı yatırımlarında, Kotex, Huggies gibi markaların Türkiye’ de lansmanında aktif rol oynadı. Grup Ürün Müdürü ve Medya& Pazar Araştırma Müdürü olarak iki pozisyonu yönettiği bu şirketten 2007 yılında üniversite günlerinden beri hayalindeki firma olan L’Oréal için ayrıldı ve o günden beri bu şirkette pazarlama alanina odaklı olarak çalışmakta. 2007-2010 yıllarını Türkiye’ deki pazarlama operasyonunda geçiren Beyza Kapu, 2010 yılında şirketin Paris’ deki ana merkezinde Orta-Doğu ve Batı Avrupa’ da Saç Ürünleri Kategori’ sinden sorumlu Pazarlama Müdürü rolüne terfi etti. Genç yaşta aldığı bu sorumluluğu, hem kariyer hem kişisel gelişiminin yapı taşlarından biri olarak yorumlayan Beyza Kapu, 2012 yılında Türkiye’ ye Pazarlama Direktörü olarak döndü.

 

L’Oréal Türkiye’nin yerli yüzleri ile ilk reklam filmi çekimleri sayesinde Türkiye’ ye özel iletişim, ürün geliştirme ile ilk defa Türkiye’ ye özel formuller,  yeniden yapılanma ile yeni ve daha profesyonel  bir pazarlama organizasyonu kurulmasını sağlayan Beyza Kapu; hem kozmetik pazarının iki haneli rakamlarla büyümesinde hem de şirketin Pazar büyümesinin x2 katı değerde ilerleyerek, Türkiye’ de 3 numaradan 1 numaralı şirket olmasında aktif rol oynadı.

 

2014 yılında, halen devam ettirmekte olduğu CMO(Chief Marketing Officer) poziyonuna yükselen Beyza Kapu’ nun ajandasında dijital çağda pazarlama yöntemi, şekli, süreci ve organizasyonunun adaptasyonu ve iyileşmesi var. İçerik pazarlama, organik pazarlama, big data, precision media gibi konulara uzun zamandır odaklanan ekibiyle; makyaj.com ve sacsırları.com  gibi iki native site lanse etti. Bu siteler hem Türkiye’ de hem dünyada başarı örneği seçildi.

L’Oréal içinde Rusya, Kanada, Avustralya gibi ülkelerde ve Doğu Avrupa bölgesinde bu sitelerin aynısı Türkiye örnek alınarak uygulandı.

Big Data ( Büyük Veri) ya verdikleri önem ve Google ile yaptıkları işbirliği ile  Programmatik Medya nın yapı taşı olan DoubleClick Sistemi’ nin Türkiye’ deki ilk uygulayıcılarından oldu.

Sosyal medya ve gerçek zamanlı pazarlamada pek çok başarılı projeye imza attı. “Glassroom” projesi ile gerçek zamanlı Pazar dinleme ve etkileşime geçme için sosyal medya yönetimini şirket içine taşıdı. Dijital çağda değişen pazarlamanın ve etkileşimin gücüyle büyülenip, ekibiyle birlikte yeni alanlar ve projeler üreterek büyümek son günlerde en keyif aldığı aktivite haline geldi.

Bülent Gürcan
Perakende Grup Başkanı, Odak Group

Bülent Gürcan, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Profesyonel kariyerine 1992 yılında Sony Gulf’da başladı. 1993-2000 yılları arasında Max Mara Grubu’nda Yönetici Ortak olarak görev aldı. 2000-2002 yılları arasında TopShop, Topman / GiySA‘da Operasyon Müdürü ve 2002-2004 yılları arasında Başer Holding’de Perakende Direktörü olarak çalıştı. 2004-2013 yılları arasında Teknosa bünyesinde Satış Direktörü ve Operasyon Genel Müdür Yardımcısı olarak sorumluluk üstlenen Gürcan, ardından 2 yıl süreyle Media-Saturn Türkiye’de CEO olarak çalıştı.

1 Nisan 2015 itibarıyla, Teknosa CEO’su olarak görev alan Bülent Gürcan, 2021 yılı itibariyle kariyer hayatına Gratis CEO’su olarak devam etmektedir. Gürcan, aynı zamanda dünyanın en büyük elektronik perakende grubu Euronics GEIE’nin Yönetim Kurulu Üyesi’dir.

 

Burçin Toktamış
Global Pazarlama Direktörlüğü, Shell & Turcas

Shell & Turcas bünyesinde 2008 yılından bu yana Madeni Yağlar Genel Müdürü ve Shell & Turcas İcra Kurulu Üyesi olarak görev yapan Burçin Toktamış, Perakende Satışlar Genel Müdür Yardımcısı, Satış ve Operasyon Müdürü olarak görev yapmaktadır.

Yıldız Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olan Toktamış, Marmara Üniversitesi Çağdaş Yönetim Teknikleri ihtisas programını tamamladı. 1993 yılında Shell Ailesi’ne katılan Toktamış, 2000 yılına kadar Madeni Yağlar İkmal Zinciri’nde görev aldı. Madeni Yağlar Satış-Pazarlama departmanında farklı görevler üstlenen Toktamış, 2008 yılında Madeni Yağlar Genel Müdürü ve Shell & Turcas İcra Kurulu üyesi olarak görev yapmıştır. 2013 yılından bu yana Shell & Turcas Perakende Satışlar Genel Müdür Yardımcılığı ile Satış ve Operasyon Müdürlüğü pozisyonunda bulunan Toktamış, aynı zamanda Shell Petrol AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de yürüttü. Toktamış, Shell International Petroleum Company’deki Ticari Filo İş Kolu tüm sektörler ve satış kanallarından sorumlu Global Pazarlama Direktörlüğü görevine Londra’da başladı.

Elif Çoban
Yönetim Kurulu Üyesi, Şölen

 

Yüksek öğrenimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde tamamlayıp  Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde yarı zamanlı asistanlık yaptı. Eş zamanlı olarak ekonomi yüksek lisansını bitirdi.

Kariyerinin başında, farklı şirketlerde çalıştı; ardından dış ticaret alanına odaklanarak, aile üyelerinin kurduğu Şölen’in ihracat bölümündeki potansiyeli  değerlendirme öngörüsüyle Şölen’de ihracat müdürü olarak göreve başladı. Elif Çoban, 2010 yılında gerçekleştirilen yeniden yapılanma ile icra kurulunun başına getirildi. CEO olarak yeni görevine atanan Elif Çoban, beş erkek kardeşin ortak kararıyla bu görevi üstlendi.

2014 yılında Advertising Age ve MediaCat dergilerinin ortaklaşa verdikleri ‘Women To Watch-Fark Yaratan Kadınlar Ödülü’ne layık görüldü. 2016 yılında Antalya İş Kadınları Derneği (ANTİKAD) Elif Çoban’a ‘Yılın Girişimci İş Kadını Ödülü’nü verdi. Birçok üniversite ve konferansta konuşmacı olarak deneyimlerini aktaran Elif Çoban, Fortune Dergisi’nin hazırladığı ‘En Güçlü 50 İş Kadını’ listesinde 28. sırada bulunuyor.

Elif Çoban’ın İcra Kurulu olarak görev yaptığı Şölen; bugün İstanbul ve Gaziantep’teki iki fabrikasında görev yapan yaklaşık 2 bin çalışanıyla 200’ün üzerinde ürün çeşidini 100’ü aşkın ülkeye ihraç ediyor. Biscolata, Ozmo, Luppo, Milango gibi yenilikçi markaların yaratıcısı olan Şölen; çikolata, çikolatalı ürünler, bisküvi, kraker, kek, şeker ve lokum pazarında Türkiye’nin önde gelen firmaları arasında yer alıyor

Ercüment Polat
Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı, Aygaz

İş hayatına 1995 yılında Aygaz’da Satış Mühendisi olarak göreve başlayan Ercüment Polat sırasıyla, Bölge Satış Sorumlusu ve Otogaz ve Dökmegaz Bölge Satış Müdürü olarak çalışmıştır. 2004 yılında Aygaz iştiraki olan Akpa A.Ş.’de Şube Müdürü olarak görev alan Polat, 2008-2010 yılları arasında Genel Müdür görevini üstlenmiştir. Ercüment Polat 2010-2018 yılları arasında Aygaz’da Pazarlama Direktörü olarak görev yapmış, 2018 yılı itibariyle Tüpgaz Satış Direktörlüğü görevini üstlenmiştir.

2021 Şubat ayında Aygaz’ın yurtdışı yatırımı olan Bangladeş’de faaliyet gösteren United Aygaz LPG Ltd’e CEO olarak atanmış olan Ercüment Polat 2024 ylı sonunda Aygaz Türkiye Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı görevine gelmiştir.

Polat, Kara Harp Okulu Makine Mühendisliği mezunu olup, 1999 yılında Marmara Üniversitesi’nde ve 2003 yılında Koç Üniversitesi’nde İşletme Yüksek Lisans programlarını tamamlamıştır.

1968 İstanbul doğumlu, iki çocuk babasıdır.

Yeni yerler keşfetmek, kitap okumak, yürüyüş yapmak, golf oynamak, jazz, klasik, pop müzik dinlemek ve sanat galerileri gezmek, seyahat etmek, tiyatroya gitmek ve bisiklete binmek özel ilgi alanları arasında yer almaktadır.

Erem Demircan
Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Grup Başkanı, Digiturk

Günümüzde küresel telekomünikasyon sektörünün önde gelen yöneticilerinden biri olan Erem Demircan, Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde lisans diplomasını almasını takiben kariyerine 1989 yılında Koç Grubu şirketlerinden Arçelik Motor Sanayi’de Satış Mühendisi olarak başladı. Sırasıyla Interbücke Almanya’da Satış Mühendisi, Türk Elektrik Endüstrisi’nde İhracat Yöneticisi, Arçelik markasından Sorumlu Pazarlama Müdürü, Arçelik Ürün Yönetimi Grup Müdürlüğü ve 2002-2006 yılları arasında Beko Elektronik A.Ş. Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttü.

2006 yılında Türk Telekomünikasyon bünyesine geçiş yaparak Pazarlama ve İletişimden Sorumlu Başkan pozisyonuna atanan Erem Demircan; Türk Telekom’un dönüşüm sürecinde önemli başarılara imza attı. Son olarak, 2012 yılından bu yana Dubai Oger Telekom’da Satış, Pazarlama ve İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan olarak görev yapan Demircan, bu sorumluluğuna ek olarak, Cell C Güney Afrika firmasının Yönetim Kurulu Üyeliği ve Bilgi Teknolojileri Komite Bölüm Başkanlığı görevlerini de üstlendi.

Erem Demircan 2 Şubat 2017 tarihi itibarıyla, Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Grup Başkanı olarak Digiturk’teki görevine başladı.

Ergun Ermutlu
CMO, Sütaş
Gamze Çuhadaroğlu
Non Executive Chairwoman of the Board, Koroplast

Boğaziçi Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun olan Çuhadaroğlu, iş hayatına 1994 yılında başladı ve Pazarlama Direktörlüğü’ne uzanan kariyerine uluslararası şirketlerde devam etti.

2004 yılında Danone Nutricia Anne Bebek Beslenmesi Pazarlama Direktörlüğü görevi ile Danone ailesine katılan Çuhadaroğlu, 2008 yılında Genel Müdür olarak atanmış, bu dönemde, İran, Irak ve Afganistan Bölge Genel Müdürlüğünü de yürütmüştür. 2015 yılında, mevcut görevinin yanı sıra Danone Türkiye Entegrasyonu Genel Müdürlüğüne getirilen Çuhadaroğlu, bu sorumluluğuna devam etmektedir.

Gökhan Öğüt
CMO Society Üyesi

Gökhan Öğüt kariyerine 1995 yılında Amerika’da Procter & Gamble’da başladı. 2001 – 2009 yılları arasında Danone ve Nutricia’da Türkiye ve Fransa’da pazarlama yoneticiliği ve genel müdürlük yaptı. 2009 yılında CMO olarak göreve başladığı Vodafone Türkiye’de 2013 yılında CEO olarak atandı. 2018 yılından beri Kuala Lumpur’da Maxis şirketinde CEO olarak görev yapmaktadır.

 

İhsan Karagöz
Genel Müdür, Mondelez International Türkiye

Marmara Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun olan İhsan Karagöz, yüksek lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İşletme dalında yaptı.

İş hayatına Marsa-Kraft’da başlayan İhsan Karagöz, bu şirkette sırasıyla, Satış, MIS, Lojistik ve Pazarlama yöneticilikleri yaptı. Pazarlamada, Hayat su, Milka, Maxwell House ve Jacobs markalarını yönetti. 1997 yılında Gillette Türkiye’de Permatik Marka Müdürü olarak göreve başladı ve sonrasında Türkiye ve Akdeniz Bölgesi HUB’ından sorumlu Pazarlama Direktörlüğü’ne geldi. İhsan Karagöz 2003-2006 yılları arasında Gillette AMEE (Africa Middle East and Eastern Europe) Merkezi Londra’da, Kişisel Bakım Ürünleri Kategorisi Pazarlama Direktörlüğü yaptı. 2006-2008 Yılları arasında P&G Agız bakım ve Erkek bakım ürünleri kategorilerinden sorumlu Turkey & CCAR Pazarlama Direktörlüğü pozisyonuna geldi ve 2008-2010 yılları arasında Procter and Gamble CEEMEA (Central Eastern Europe, Middle East and Africa) bölgesinden sorumlu Braun Elektrikli ürünler kategorisinin Bölge Pazarlama  Direktörlüğü görevini şirket merkezi Cenevre’de üstlendi. 2011-2015 yılları arasında Kale Grubunda önce Chief Marketing Officer ve sonrasında da Batı Yarımküre Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2015-2016 yılları arasında da Iron Mountain Türkiye Genel Müdürü görevini üstlendi

Mondelez International Türkiye Genel Müdürlüğü görevine 2016 Kasım ayında gelen Ihsan Karagöz, evli ve bir çocuk babasıdır.

Işıl Akdemir Evlioğlu
Executive Committee Member - Head of Private Individuals, ING Hollanda

Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü lisans ve Kellogg School of Management MBA derecesine sahip olan Işıl Akdemir Evlioğlu, iş yaşamına 2003 yılında McKinsey’de danışman olarak başladı ve 2003-2012 yılları arasında en son Yardımcı Ortak pozisyonunda görevini sürdürdü. 2012-2017 yılları arasında Garanti BBVA Ödeme Sistemleri’nde Pazarlama’dan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı görevini yürüten Akdemir Evlioğlu, Ocak 2017-Şubat 2020 tarihleri arasında Garanti BBVA Ödeme Sistemleri Genel Müdürü görevini üstlendi ve Mart 2020 tarihinde Garanti BBVA’ya Müşteri Çözümleri ve Dijital Bankacılık’tan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı. Akdemir Evlioğlu aynı zamanda Garanti BBVA Emeklilik’te Yönetim Kurulu Başkan Vekili; Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) ve SALT’ta Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor.

İşletmecilik ve bankacılık sektörlerinde 17 yıllık iş tecrübesi olan Akdemir Evlioğlu, Dijital Bankacılık, Tüzel Müşteri Çözümleri, Kurumsal Marka Yönetimi ve Pazarlama İletişimi, Müşteri Deneyimi ve Memnuniyeti, Sigorta ve Emeklilik Koordinasyon, Müşteri İletişim Merkezi, Müşteri Analitiği, İnovasyon ve Ürün Geliştirme alanlarının sorumluluğunu üstleniyor. TOBB Kadın Girişimciler Üst Kurulu üyesi olan Işıl Akdemir Evlioğlu, Kadın girişimcilerin desteklenmesi için aktif olarak çalışıyor. Düzenli spor yapmasının yanı sıra hayvan dostu ve doğasever olan Işıl Akdemir Evlioğlu, evli ve 2 çocuk annesidir.

Kamuran Uçar
CMO Society Üyesi

Kamuran Uçar 1974 yılında Diyarbakır’da doğdu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği’nden yüksek lisansla 1996 yılında mezun olan Uçar, Unilever’deki kariyerine 1999 yılında başladı.

2002-2007 yılları arasında OMO Ürün Müdürü görevini üstlendikten sonra, 2007’de Ev Temizlik ve Çamaşır Yumuşatıcısı Kategorilerinde Afrika, Orta Doğu, Türkiye bölgelerinden sorumlu Kategori Direktörü olarak atandı. Bu görevini takiben 2009 yılında Çamaşır Bakım Kuzey Africa, Ortadoğu ve Türkiye Kategori Direktörlüğü görevini üstlendi.

2011’ de Çamaşır Bakımı Kategorisinde Güney Afrika ve NAMET (Kuzey Afrika,Orta Doğu ve Türkiye) bölümlerinden sorumlu Kategori Başkan Yardımcısı olarak atandı ve Güney Afrika ve Türkiye’deki kategori ekiplerine liderlik yaptı. Bu dönem içerisinde aynı zamanda Unilever Global Çamaşır Kategori Yönetim Kurulu ekibinde yer aldı.

Uçar 2016 yılı itibarıyla, Ev Bakım Kategorisi Başkan Yardımcısı Unilever Türkiye, Rusya, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Orta Asya ve Kafkasya, Unilever Türkiye Ev ve Kişisel Bakım Kategorileri Başkan Yardımcısı ve Unilever Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev alan Kamuran Uçar, Mart 2019 itibarıyla Unilever Orta Asya, İran Genel Müdürü ve Unilever Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevini yürütmektedir.

Kamuran Uçar, evli ve 2 çocuk annesidir

Kemal Keskin
CMO, Torku
Mehmet Nane
CEO, Pegasus

Mehmet Nane, Haziran 2013 ile Şubat 2016 arasında Carrefoursa A.Ş. Genel Müdürü ve İcra Kurulu Başkanı olarak görev yaptı. Bu tarihler öncesinde Mehmet Tevfik Nane, Teknosa’nın kurulduğu 2000 yılından 2005 yılına kadar Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı, 2005 ile 2013 yılları arasında ise Genel Müdür ve İcra Kurulu Başkanlığı görevlerini yürüttü. 1997 ile 2005 yılları arasında Sabancı Grubu bünyesinde Planlama, İş Geliştirme Dairesi Başkan Yardımcılığı, Perakendecilik Grubu Direktörlüğü, H.Ö. Sabancı Holding A.Ş. Genel Sekreterliği görevlerinde bulunan Mehmet Tevfik Nane, 1997 yılı öncesinde Türkiye Emlak Bankası, Demirbank ve Demir Yatırım’da çeşitli görevler üstlendi. 1990 yılında Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde lisans eğitimini tamamlayan Mehmet Tevfik Nane, 1993 yılında İskoçya Heriot Watt Üniversitesi Uluslararası Bankacılık ve Finans Bölümü’nde yüksek lisans yaptı ve 2013 yılında Harvard Business School Üst Düzey Yönetici Programı’na (AMP) katıldı.

Mehmet Tüfekçi
Pazarlama Direktörü, Arçelik

Arçelik Pazarlama A.Ş. Türkiye Pazarlama Direktörü olan Mehmet Tüfekci 1976 Antalya doğumludur. İlk, orta ve Lise eğitimini Mersin’de tamamlayıp, Ankara Hacettepe Üniversitesi İktisat bölümü mezunudur. Çukurova Üniversitesinde Pazarlama Yüksek Lisansı, Sabancı Üniversitesinde Turquality MBA programını tamamlamıştır.

Arçelik A.Ş. ‘deki kariyerine 2003 yılında Adana Satış Yöneticiliğinde başlayıp, 2008 yılında İstanbul’da Pazarlama bölümünde İş hayatına devam ederek, farklı dönemlerde Buzdolabı, Klima, Süpürge, Küçük Ev Aletleri, Termosifon-Şofben-Kombi gibi farklı ürün gruplarının sorumluluğunu yürütmüştür.

2010 yılında Türkiye Beyaz Eşya Pazarlama Yöneticisi görevini üstlenmiş, 2015 yılı başından bu yana Türkiye Pazarlama Direktörü görevini sürdürmektedir. Mehmet Tüfekci, aynı zamanda İstanbul Üniversitesinde Öğretim Üyesi olup, bununla birlikte Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu üyesidir.

Murat Zengin
CMO, Petrol Ofisi

1994 yılında Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden mezun oldu. 1996 yılında Bilkent Üniversitesi’nden Kamu Yönetimi ve Politika dalında MSC derecesi aldı. İş hayatına 1998 yılında Evyap’ta Asistan Ürün Müdürü olarak başlayan Zengin, 1998-2004 yılları arasında Ürün Müdürü, Ticari Pazarlama Müdürü ve Pazarlama Müdürü olarak devam etti. 2004-2007 yılları arasında Ülker’de, Yeni İş Geliştirmeden ve Kişisel Bakım Kategorilerinden Sorumlu Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı olarak görev aldı. 2007-2010 yılları arasında ise Ajans Ultra’da Başkan Yardımcılığı yaptı. 2010 yılında Uludağ İçecek bünyesinde Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Murat Zengin, Mart 2019 – 2024 yılları arasında OPET, Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı olarak görev aldı. Zengin, Kasım 2024 itibariyle Petrol Ofisi CMO’su olarak görev almaktadır.

Murat Zengin evli ve bir kedi sahibidir.

Mustafa Seçkin
Türkiye, Orta Asya ve İran Yönetim Kurulu Başkanı, Unilever Türkiye

Mustafa Seçkin 1966 yılında Sivas’ta doğdu. Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’nden 1989 yılında mezun olan Seçkin, Unilever Gıda Pazarlama departmanına girdi. Unilever’in tüm gıda kategorilerinde ve marka gruplarında çalıştı. Polonya’da bulunan Bölgesel İnovasyon Merkezi Direktörlüğü ve Asya, Orta Doğu, Türkiye bölgesinde Knorr Marka Geliştirme Direktörlüğü görevlerini üstlendi.

Mustafa Seçkin, Şubat 2007 itibarıyla Türkiye Gıda Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Türkiye Unilever Yönetim Kurulu üyesi olarak atandı. 2016 itibarıyla Unilever NAMETRUB Bölgesi İçecek ve Dondurma kategorilerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Seçkin, görevine ek olarak sürdürülebilir küresel ekonomi için Türkiye’de ve uluslararası düzeyde özel sektör ve paydaşlarla iş birliği yapan Global Compact’in Türkiye Ulusal Ağı’nın Başkanlığı görevini de sürdürmektedir.

Seçkin Chaine de Rotisseurs, Türk Mutfak Dostları Derneği, Şarap Dostları Derneği ve Galatasaray Spor Kulübü Divanı’nın aktif bir üyesi olup Sürdürülebilir Kalkınma Konseyi yönetim kurulu üyesidir.

Oben Akyol
Kurucu, Circularmind

1966 doğumlu Oben Akyol, İzmir Tevfik Fikret Lisesi’ndeki eğitimini tamamladıktan sonra Ortadoğu Teknik Üniversitesi Ekonomi Bölümünden mezun oldu. Fransada bulunan Akdeniz Agronomi Ensititüsünde (Institut Agronomique Mediteranéen) Gıda Ekonomisi üzerine yüksek lisans yaptı. 1994 yılında aynı Enstitüde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. Akyol, 1996’da Nestlé Türkiye’de Ürün Müdürü olarak çalışmaya başladı ve ilerleyen yıllarda Nestlé Türkiye’de farklı görevler üstlendi. Son olarak Nestlé Türkiye Çikolata Grubu Genel Müdürü olarak çalıştı. Evli ve bir çocuk babası olan Oben Akyol, Fransızca ve İngilizce biliyor.

Oya Canbaş
Genel Müdür, Zoetis İngiltere

    Tarsus Amerikan Koleji ve ardından Boğaziçi Üniversitesi İşletme bölümünden mezun olan Oya Canbaş 1997 yılında Gillette A.S.’de Pazar Araştırma ve Medya Sorumlusu olarak kariyerine başlamıştır. Gillette ve P&G şirketlerinin İstanbul, Londra ve Moskova ofislerinde pazarlama ve satış rollerinde görev aldıktan sonra 2015 yılında Bayer Tüketici Sağlığından sorumlu Genel Müdür olarak atanmıştır. 2017 senesinde esi ve iki çocuğu ile birlikte Londra’ya taşınmış olup halen Bayer’in İngiltere ve İrlanda Bölgesinden sorumlu Genel Mudur görevini yürütmektedir.

     

     

     

    Pınar Öney Bilsel
    Global Digital ve Sosyal Medya Hizmetleri Lideri, Nestlé

    Pınar Öney Bilsel, Boğaziçi Üniversitesi işletme bölümünden 1996 yılında mezun oldu ve Sabancı Üniversitesi’nde yönetim alanında MBA yaptı. Uluslararası gıda firmalarında pazarlama alanında yöneticilik pozisyonlarında görev yapan Öney, Nestlé ailesine Temmuz 2007’de Mövenpick Dondurmaları İş Geliştirme Müdürü olarak katıldı.

    2008 yılında Mövenpick Dondurmaları Ülke Müdürü görevine atandı ve 2009 yılında Nestlé’nin Pazarlama Hizmetleri ve İletişimi Direktörü oldu. 5 yıldır Nestlé Çocuk İçecekleri Genel Müdürlüğü görevini başarıyla yürüten Pınar Öney Bilsel, Ocak 2016’dan itibaren Nestlé Türkiye İçecekler İş Birimi Genel Müdürü olarak görev yapıyor.

    Şükrü Dinçer
    Global Pazarlama Başkan Yardımcısı, Unilever Food Solutions

    Calisma hayatina 1998 de Unilever’de Algida Planlama Müdürü olarak baslayan Şükrü Dinçer, 2001-2003 yillarinda Max, Cornetto ve Magnum markalarinda Marka Müdürü olarak calistiktan sonra 2003-2006 arasinda Hollanda’da Unilever Genel Merkezde bölgesel rollerde bulundu. 2006’da Turkiye’ye dondu ve 2006-2010 doneminde Algida Pazarlama Direktörü olarak gorev yapti. Ayni donemde 2009-2010 Turkiye Mobil Pazarlama Dernegi’nin Esbaskanligini yuruttu. 2010-2012 yıllarında Unilever Global COO Harish Manwani ile birlikte Singapur’da Unilever Global Market Executive Board’unda calisan Şükrü Dinçer, 2012 yılında Unilever Turkiye’ye Ev ve Kisisel Bakim Kategorilerinden sorumlu Baskan Yardimcisi olarak atandı. 2012-2015 döneminde yürüttüğü bu görevi takiben 2016 yılı başında Unilever Türkiye Dondurma ve Gıda Başkan Yardımcılığı görevini devralan Şükrü Dinçer bu günlerde Unilever Gıda grubunun Kuzey Afrika Orta Doğu Türkiye ve Rusya Bölge Başkanlığını üstleniyor. Alman Lisesi’nin ardindan lisansını Boğaziçi Üniversitesi Makine Muhendisligi ve İşletme yüksek lisansını Koç Üniversitesi’nde yapmış olan Şükrü Dinçer, evli ve bir çocuk babası.

    Tankut Turnaoğlu
    CMO Society Üyesi

    Mart 2013’ten bu yana Procter & Gamble T / CAU SMO Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdürü olan Tankut Turnaoğlu, 1991’de Eczacıbaşı – Procter & Gamble ortaklığında Marka Müdür Yardımcısı olarak işe başladı. 1995-1998 yılları arasında P&G Türkiye’de Marka Müdürlüğü görevini yürüttü. 1998’de Özbekistan’a Orta Asya Kategori Müdürü olarak atandı. 2000 yılında Kazakistan’da Orta Asya ve Kafkasya bölgelerinden sorumlu Ülke Müdürü olarak göreve başladı. 2002’de Türkiye’ye atanıp Güzellik ve Kişisel Bakım Kategorisi Pazarlama Direktörlüğü görevini üstlendi. 2006 yılında Orta ve Doğu Avrupa bölgesinden sorumlu Kumaş Bakım Kategorisi Pazarlama Direktörü olarak Brüksel’e atandı. Turnaoğlu 2010’dan bu yana Singapur’da Kumaş Bakım Kategorisi Asya ve Avustralya Bölgesi Genel Müdürlüğü görevini yürüttü.

    Mart 2013’ten bu yana Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Turnaoğlu P&G Türkiye’deki kariyeri boyunca pek çok ülke ve pozisyonda görev aldı.

    Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olan Turnaoğlu’nun, Massachusetts Üniversitesi Uluslararası Pazarlama bölümünden de yüksek lisans derecesi bulunmakta. Tankut Turnaoğlu evli ve üç çocuk sahibidir.

    Timuçin Güler
    Tanıtma Genel Müdürü, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı

    CMO Society üyeleri arasında da yer alan Timuçin Güler, kariyerine 1999 yılında Turkcell bünyesinde ürün geliştirme uzmanı olarak adım atmıştı. Turkcell’de geçirdiği dört yıl boyunca çeşitli sorumluluklar üstlenen Güler, OPET bünyesine 2003 yılında katılmıştı. 2018 yılına kadar OPET’te görev alan Güler, 2018 yılında İrfan Önal’ın görevden alınmasının ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü olarak atandı.

    Tunç Berkman
    Dtag Analytics, Divera AI Happy Education Academy

    Sn. Berkman, Syracruse University mezunu olup (1995), F.W. Olin Graduate School Of Business At Babson College’da MBA (1998) yapmıştır. Kendileri sırasıyla; Deloitte, Koç Holding, Tanı Marketing, Arçelik, Avea, People Communication ve Veritas Medya gibi önemli firmalarda yurt içi ve yurt dışı görevlerde bulunmuştur. Pazarlama, Pazarlama İletişimi, Stratejik Planlama, Medya ve İş Geliştirme alanlarında Direktör ve Genel Müdürlük pozisyonlarında çalışmıştır. 2013 Aralık’tan Kasım 2019’a kadar Vestel Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı olarak görev almıştır.

    Kendileri evli ve 1 kız çocuğu vardır.

    Yalçın Sezen
    Yönetim Kurulu Başkanı, Pazarama ve Moka Ödeme Sistemleri

    1965 İzmir doğumlu olan Yalçın Sezen Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunudur.

     

    1987 yılında Türkiye İş Bankası A.Ş. Teftiş Kurulunda iş hayatına başlamış, 1998 yılından itibaren İş Bankası’nın Mevduat ve Bankacılık Hizmetleri, Bireysel Bankacılık Pazarlama ve Mevduat, Kurumsal Pazarlama ve Bireysel Bankacılık Pazarlama gibi muhtelif bölümlerinde yöneticilik yapmıştır.

     

    13.04.2011 tarihinde Genel Müdür Yardımcılığına yükselen Sezen, İş Bankası’nın Bireysel ve Özel Bankacılık İş Birimlerinden sorumludur.

    2012- 2016 yılları arasında Bankalararası Kart Merkezi’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yapmış olan Sezen bugün halen Yönetim Kurulu üyesi olarak görevini devam ettirmektedir.  Yalçın Sezen, bankanın pek çok iştirakinde yönetim kurulu üyeliği ve denetçilik görevlerinde de bulunmuş, bugün İş Bankası’nın Avrupa örgütü İşbank AG ile Rusya’daki iştiraki JSC İşbank’in yönetim kurulu üyeliğini, Nemtaş Nemrut Liman İşletmeleri’nin ise Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yerine getirmektedir.

     

    Yalçın Sezen evli ve iki çocuk babasıdır.

     

     

     

    .